10% SOMMAR-RABATT 🍉
10% SOMMAR-RABATT 🍉
kopiera koden här:
SLE8243
00
Tim.
00
Min.
00
Sek.
Hämta rabattkoden

Första utrustningen för din bebis

Gravid kvinna tittar på babybody

Ämnesöversikt

● Babyskydd, barnvagn och bärsele - första utrustningen på vägen.

● Sidosäng, skötbord och mer. Vad behöver man i barnrummet? 

● Babyövervakning - Allt du behöver för ett barnsäkert hem.

● Vilka kläder behöver en nyfödd?

● Vad behöver man inför blöjbytet?

● Vad behöver jag för att amma och mata mitt barn?

● Vilka produkter behöver man för bebisens hud och hår?

Allt för en bra start i livet

Det är en spännande känsla - förlossningsdatumet närmar sig och så även graviditetens slut. Full av förväntan väntar du på din bebis och frågar dig själv: Har jag tänkt på allt? Att shoppa babyutrustning är roligt och utbudet av basutrustning är enormt. Men vad behöver din bebis egentligen och vad ska du tänka på? För att allt ska vara förberett inför förlossningen och ni ska kunna njuta av den första tiden tillsammans, har vi sammanställt en översikt och tips till dig om den första babyutrustningen.

Höggravid kvinna tar anteckningar när hon sitterSe checklistan här

Checklista för ditt barns första utrustning

Från bilbarnstolar till blöjhinkar - våra checklistor ger dig en överblick över de produkter du behöver i vardagen med din nyfödda. För att du ska vara optimalt förberedd för tiden efter förlossningen och ditt nyfödda barn har vi sammanställt praktiska checklistor för alla områden som du kan bocka av. På så sätt kommer du garanterat inte att glömma något!

Första inredningen till barnrummet - Det första egna kungariket

Redan under graviditeten börjar blivande föräldrar tänka på inredningen av barnets rum. Oavsett om rummet och dess dekorativa element går i färgglada eller neutrala färger, understryks glädjen över den nya ankomsten. Inredningen av det första barnrummet kan vara en av de mest spännande delarna i förväntans tid. Att måla väggarna tillsammans och välja söta möbler gör den kommande födseln påtaglig.

Checklista för den första barnrumsinredningen

Babyrum i beige och vita toner med gosedjur på golvetBabyns första barnrum

Du kan antingen beställa ett komplett barnrum eller sätta ihop möblerna individuellt. Kompletta babyrum passar bra ihop stilmässigt och oftast ingår de viktigaste möblerna i setet: en spjälsäng eller vagga, en garderob, ett skötbord och ibland en hylla. Under de första månaderna kommer barnet förmodligen att sova med föräldrarna i sovrummet. Sidosängar är fästa vid föräldrarnas säng så att du kan hålla ditt barn nära dig på natten. För att du inte ska glömma något får du här en översikt över den viktigaste utrustningen.

Kvinna böjer sig över till spädbarn i vit babysängSängarKvinna som ligger i sängen håller ögonkontakt med baby i vit spjälsängSidosängarGlad baby ligger på en vit madrass med en mjuk leksak i famnenMadrasserEtt vitt, gult och ett grönt skåp står förskjutna bredvid varandraGarderoberFlätad babyvagga bredvid en flätad stol med björnkuddar påVaggorVita skötbord med vita gosedjur och gunghäst framför sigSkötbordEtt färgglatt gosedjur och träleksaker på en randig matta med fransarFörsta leksakernaBeige vägg med färgglada vimplar och en inramad bokstav "A"Dekoration
Skrattande bebis med glödande äggformad nattlampa i knätNattlampor

Säkerheten först - hjälpmedel för vardagen med baby

Att skydda barnet är högsta prioritet för föräldrar. Eftersom det finns många faror som lurar i hushållet bör du se till att säkra ditt hem tidigt. Efter födseln bör särskilt fallfällor säkras. Det nyfödda barnet sover nästan uteslutande under de första månaderna. För att ge mer säkerhet och komfort i barnets säng är ett babynest idealiskt. En babyvakt är särskilt praktisk för att övervaka ditt barn medan det sover. Barnet får aldrig ligga ensamt i föräldrarnas säng, på skötbordet eller i soffan. När barnet börjar krypa finns det ännu fler risker att skydda ditt barn från.

Babyvakt bredvid babysängenBabyvakterLitet barn håller i den vita skyddsgrinden och tittar in i kameranSäkerhetsgrindarGravid kvinna står framför lekhagen i en vit klänning och håller om magenLekhagar

Första utrustningen för hemfärden från BB & de första utflyterna

Under den första tiden efter förlossningen kommer du förmodligen att tillbringa många timmar hemma med ditt barn, men du behöver också rätt utrustning för eventuella utflykter. Tänk bara på resan hem från sjukhuset. Du kommer inte att kunna transportera ditt lilla barn på ett säkert sätt utan en bilbarnstol eller en barnvagn. Även om du bor nära sjukhuset bör du inte vara utan. Motion och frisk luft är bra för både dig och ditt barn. Babyskydd och barnvagnar med lämpliga tillbehör samt bärselar är särskilt lämpliga för promenader tillsammans eller snabb shopping i stan. På så sätt har du alltid ditt lilla barn med dig och förblir fri.

Checklista för resan

Tre kvinnor sitter på en bänk med bebisar och pratar bredvid en barnvagnFör avslappnande familjeutflykter
Kvinna kysser bebis i rosa bärsele som bärs av en manBärselarBaby sover lugnt insvept på mammas bröstBärsjalarKvinna som håller sin baby och sträcker sig efter en vit skötväska med gula prickarSkötväskorLeende litet barn i en grön jacka i en brun barnvagnBarnvagnarKvinna som kör småbarn i grön vagn i naturenSulkysSmåbarn med napp sitter i tvillingcykelsläpCykelvagnar

Allt för de första äventyren

Litet barn fastspänt i en beige babystol tittar ner i säkerhetsbältetBabyskyddSmåbarnet sitter fastspänt i barnstolen och tittar in i kameran och skrattarBilbarnstolarBaby med rodnade kinder tittar in i kameran med stora ögon samtidigt som den är fastspänd i den bakåtvända bilbarnstolenBakåtvända bilbarnstolarEn skrattande flicka med en vit gosig kanin i knät sitter i en barnstolSäkerhetsgaranti

Säkerhetsgaranti

I vårt urval av bilbarnstolar är en funktion alltid högsta prioritet: säkerhet. Även efter en eventuell olycka kan du lita på oss. Även mindre olyckor kan orsaka små hårfina sprickor eller andra skador på bilbarnstolen. Dessa skador, som ofta är osynliga för ögat, kan trots allt äventyra ditt barns säkerhet.

 

Vi tar tillbaka alla bilbarnstolar köpta av oss som är med om en olycka inom två år från köpet - det är ett löfte!

Hur hittar jag rätt barnvagn?

Det största inköpet är förmodligen barnvagnen. Med så många modeller att välja mellan kan det ofta upplevas svårt att hålla reda på och hitta rätt vagn. Kombivagnar kombinerar funktionaliteten hos flera olika modeller och är särskilt praktiska. En sulky är lättmanövrerad och tar liten plats, men är främst populär på grund av sina stötdämpare. Eller behövs det trots allt en tvilling- eller syskonvagn? Det är tydligt att valet av barnvagn måste baseras på individuella behov. Med vår digitala barnvagnsguide kan du hitta den perfekta barnvagnen, den som passar er bäst!

Säker i bilen med ett babyskydd

Ett babyskydd är det bästa sättet att transportera ditt barn säkert i bilen. Babyskydd är lämpliga för barn upp till 13 kg och tillhör bilstolsgrupperna 0+ och i-size. I vår bilstolsguide har vi sammanfattat all information du behöver om bilbarnstolsgrupper, körriktningar, Isofix-fästen och mycket mer. Så att du kan hitta rätt bilbarnstol för era behov.

Bärselar och bärsjalar

Bärselar och bärsjalar är särskilt populära. Du har ditt barn nära dig och ger ditt barn en känsla av trygghet. Samtidigt har du händerna fria och kan göra vardagliga saker. Ta reda på allt om bärselar och bärsjalar i vår produktguide för bärselar.

Prickig body omgiven av olika babykläderSött mode för din baby

Initiala babykläder - Välutrustad från topp till tå

Särskilt när det gäller babykläder är kvalitet och funktionalitet viktigt, men naturligtvis ska det också se sött ut. Spädbarn behöver inte mycket i början. Den första utrustningen varierar dock beroende på när ditt barn är fött. På sommaren behöver du andra kläder än på vintern. För att du och din bebis ska vara förberedda har vi tagit fram en checklista för de första kläderna.

Gravid kvinna knäböjer framför en låda full av babybodies och håller upp en vit bodyBodysSmåbarn som bär en rosa kofta och tittar på kameranÖverdelarBeiga byxor med små babyfötter som sticker ut ur demByxorSmåbarn i grå sparkdräkt kryper mot kameranSparkdräkterGlad mamma kramar skrattande bebis som bär rosa pannbandAccessoarerGul- och vitrandigt set bestående av topp, byxor och strumporSet

De allra första kläderna

Checklista för sommarmode

Bebis som bär en randig solhatt kryper på en bänkLuftigt mode för sommaren

Checklista för vintermode

Mamma i orange vinterhatt håller baby i snödräkt i luften i snöig skogMysigt vintermode för kalla dagar

Första utrustningen för blöjbytet

Redan före födseln är många föräldrar bekymrade över ämnet blöjor. Vad behöver jag för blöjor? Hur ska skötplatsen se ut? Vilka blöjor är de rätta för barnets storlek och vikt? Och vad händer om jag måste byta när vi är ute? - Vi har svaren på alla dessa frågor. Bra förberedelser är särskilt viktigt vid blöjbyten. Redan innan förlossningen bör du ha ställt i ordning en skötplats med ett skötbord eller en skötlåda för din lilla skatt. Detta bör vara skyddat från drag och buller så att ditt barn inte blir kall när ni byter blöja och kan slappna av. Du kommer att tillbringa mycket tid vid skötbordet under de närmaste månaderna, så det är särskilt viktigt att det är bekvämt men också funktionellt. Se till att höjden på skötbordet är bekväm för din rygg och att det finns tillräckligt med hyllor för sköttillbehör. På så sätt har du alltid allt nära till hands. En blöjhink i närheten är också en fördel.

Checklista för blöjbyten

Leende baby är insvept i en vit blöjaAllt för en torr barnrumpa

För blöjbytet behöver du blöjor, skonsamma våtservetter, varmt vatten och eventuellt salva, babypuder och kläder för ombyte. När du väljer blöjor kan du välja mellan engångsblöjor och tygblöjor. Båda har fördelar och nackdelar. Väg dem mot varandra och fatta ett beslut baserat på era individuella behov. Nuförtiden används främst engångsblöjor. Som namnet antyder är de avsedda för engångsbruk. Därför är de dyrare att köpa och ger upphov till mer avfall. Oavsett om du väljer engångsblöjor eller tygblöjor ska du alltid se till att de har rätt storlek och sitter ordentligt. Kort efter födseln är blöjor i storlek 0 (under 2 kg) eller storlek 1 (2-5 kg) idealiska. Tänk också på en väl vadderad skötbädd för att skydda ditt barn. För att göra det ännu mysigare kan du också hänga upp en mobil eller en speldosa. Rumstemperaturen under blöjbytet bör vara ca 21° Celsius. Skötplatsen kan värmas upp med hjälp av en värmelampa.

Vitt skötbord med vita gosedjur och gunghäst framför sigSkötbordBlond kvinna kysser babyfötter under en värmareVärmelamporPappa i blå t-shirt byter bebis i gul bodysuit på golvet bredvid en vit blöjhinkBlöjhinkar

En skötväska med olika fack är perfekt för att byta blöjor när du är på språng så att du har allt nära till hands. När du tittar på skötväskor, var uppmärksam på väskans komfort och funktionalitet. Justerbara remmar, tvättbara material och ett extra termofack för flaskor gör vardagen enklare på språng.

Baby i en vit blöja ligger på magen, bara hans ben är synligaBlöjorEn bunt blöjor bredvid olika krämdispensrarTillbehör för blöjbyteKvinna som håller sin baby och sträcker sig efter en vit skötväskaSkötväskor

Amningskit - För en bra start i livet

Att amma ditt barn är särskilt viktigt under de första 6 månaderna. Bröstmjölken ger ditt barn alla viktiga näringsämnen. Det bygger upp ett starkt immunförsvar och kan förebygga allergier. Förutom måltider som alltid finns tillgängliga, främjar amning också bandet mellan barn och mamma. Tyvärr fungerar dock inte alltid amning. Det kan bero på olika saker, som exempelvis stress eller sjukdom hos mamman, brist på vägledning på sjukhuset eller fel teknik för barnet. En barnmorska kan kanske hjälpa dig, eftersom de känner till de knep som har hjälpt många generationer att amma. Om det fortfarande inte fungerar, eller du inte vill amma, är flaskmatning rätt väg att gå. Modersmjölksersättning innehåller numera alla näringsämnen som ditt barn behöver för att växa. Så få inte panik! Vill du amma, men det inte fungerar? Ta det lugnt, vi ska ge dig några tips!

Checklista för amningen

Baby i en svart och vit prickig bodysuit ammarAllt för en mätt & belåten bebis

Checklista för flaskmatning

Baby dricker mjölk ur en flaska och tittar på kameran med stora ögonBarnets första flaskmatningBehållare med mjölkpulver och en flaska full med ersättningsmjölk bredvidFlaskvärmareBebis dricker från nappflaskaNappflaskorTransparent bröstpump, i bakgrunden är en mamma med ett barn i famnen ur fokusBröstpumparMamma har sitt barn liggande på en grå amningskudde, tittar ner på honom och smeker honom över kindenAmningskuddarFöräldrar ser ner på sovande baby i blommigt amningsskyddTillbehör för amning

Första hjälpen - Det viktigaste för hud och hår

Under de första månaderna kretsar de nyblivna föräldrarnas värld huvudsakligen kring blöjbyten och matning av barnet - förutom de många stunderna av gos. Utan rätt vårdprodukter skulle du vara förlorad. För att hålla din lilla älskling ren och glad får du här en översikt över de viktigaste redskapen. Tills naveln har läkt bör ni undvika bad och istället bara tvätta rent babykroppen med en handduk eller våtservetter. Använd en flanell eller engångshandduk för att rengöra ansikte och ögon med varmt vatten. Se till att du tvättar ögonen utifrån och in. Glöm inte öronen - här kan det finnas mjölkrester från amningen. Ta försiktigt bort eventuella mjölkrester med en flanell eller engångshandduk. Sedan kan du tvätta händerna, armhålorna och fötterna. Nu är det dags att torka sig. Handdukar med huva ger ett perfekt skydd för barnets huvud. Spädbarn förlorar det mesta av sin värme genom huvudet. En avslappnande massage på ryggen gör det ännu roligare att torka sig. Passa på att introducera ritualer redan nu: att tvätta samtidigt med återkommande procedurer ger ditt barn orientering. Till exempel kan pappan ta hand om tvättningen på kvällen och sedan lägga babyn i sängen.

Checklista för vårdartiklar

Småbarn insvept i en vit handduk med handen mot munnenAllt för barnets känsliga hud
Mamma sitter med ryggen mot kameran och håller sin bebis i famnen medan hon sitter täckt av skum i badkaretBada och tvättaSkrattande baby med kräm i ansiktetHudvårdBaby kammas på baksidan av huvudet med en babyhårborsteVårdset

Efter fem till tio dagar, när naveln har läkt bra och resten av navelsträngen har fallit av, kan det första badet tas. Du behöver ett babybadkar eller en badhink och varmt vatten. Kontrollera vattentemperaturen i förväg med en badtermometer. En temperatur på 37 till 38 grader är idealisk. Du bör dock undvika att använda badtillsatser tills ditt barn är fyra månader gammalt. Om ditt barn har mycket torr hud kan du tillsätta olivolja eller bröstmjölk i badvattnet. Detta är inte skadligt för den känsliga huden och gör den mjuk. Hur ofta du badar ditt barn beror på situationen. I regel räcker det med en eller två gånger i veckan. Efter badet kan du kamma håren, om det finns några, och trimma fingernaglarna.

Must-Haves inför amningen

babymarkt.se  önskar alla blivande föräldrar och deras nyfödda en bra och hälsosam start i livet! Njut av tiden med era nära och kära, för innan du vet ordet av kommer de små inte att vara så små längre.

Bästa hälsningar, 
ditt team från babymarkt.se