Tillbehör till skola & förskola 🎒
Tillbehör till skola & förskola 🎒
10% rabattkod:
OUT13125
00
Tim.
00
Min.
00
Sek.
Säkra din rabatt

Barnvagnsguiden


Barnvagnsguide

Dags att köpa barnvagn? I början kan det vara svårt att veta vad man måste tänka på och hur man kan gå tillväga för att välja ut den vagn som passar en själv och barnet bäst. För att du snabbt och enkelt ska få reda på allt du behöver veta om barnvagnar så har vi skapat en barnvagnsguide! Vi hoppas att dina frågor ska bli besvarade!
Mått

Mått

Beroende på hur du bor och i vilken miljö barnvagnen ska användas i är det viktigt att tänka på barnvagnens mått. Har ni en trång hiss i huset eller ska ni åka mycket kollektivtrafik? Se till att kolla så att måtten på barnvagnen stämmer överrens med livsstilen.
Vikt

Vikt

En tyngre vagn ger ofta en känsla av mer stabilitet. De flesta barnvagnar väger ca 12-15 kg (beroende på modell) och det är även här bra att jämföra med din livsstil och boendesituation. Kommer du behöva bära barnvagnen upp för trappor till exempel? Då kan en lite lättare vagn vara att föredra.
Kombination med Babyskydd

Kombination med Babyskydd

Vissa barnvagnsmodeller har ett chassi där du kan sätta fast ett babyskydd. Detta kan vara en väldigt smidig lösning för dig som förälder när du ska transportera bebisen från bilen, men en lite för lång sträcka för att bära babyskyddet.
Hjul

Hjul


Tre hjul eller fyra hjul? Det är en smaksak mer än något annat. Många upplever att fyra hjul ger en större stabilitet och trygghet medan tre hjul upplevs som smidigare, vilket är en fördel i stadsmiljöer. Moderna barnvagnar med tre hjul är oftast designade med låg tyngdpunkt för att vara lika stabila som fyrhjulingar.
Riktning

Riktning


Vilket håll vill du att barnen ska sitta i vagnen - framlänges eller baklänges? Eller ska vagnen helt enkelt gå att vända i båda riktningarna? Detta bör du överväga innan du bestämmer dig för din barnvagnsmodell. När barn blir äldre vill de gärna utforska världen med sin nyfikenhet och att åka framlänges är då att föredra.
Handtag

Handtag


Det finns flera typer av handtag. De som kallas "hela handtag" är de vanligaste där de sträcker sig längs hela barnvagnens bredd. Dessa kommer oftast i två modeller: Teleskophandtag och knäledshandtag. Dessa går att reglera höjden på för att underlätta för dig som kör vagnen. Vissa handtag går även att vända på.

Barnvagnsmodeller

Det kan vara klurigt att förstå vilken typ av barnvagn man behöver efter sina egna och barnets behov. Här ger vi dig en tydlig överblick av olika barnvagnstyper, vilken ålder de är anpassade för och de största fördelarna. Du kan läsa mer ingående information och för- och nackdelar genom att klicka på respektive kategori.
Barnvagnar

 • Ålder: Nyfödd till 3 år
 • Lång livslängd
 • Stabila
 • Enkla att montera

Läs mer om kombivagnar/duovagnar här
Sittvagnar

 • Ålder: 6-8 månader till ni slutar med vagn
 • Smidiga i trånga miljöer
 • Enkla att fälla ihop och förvara
 • Stabila och hållbara hjul
Läs mer om sittvagnar här
Paraplyvagnar

 • Ålder: Från att barnet endast sitter i vagnen
 • Tar väldigt lite plats
 • Perfekt som resevagn
 • Små hjul och enkel att svänga med
Läs mer om paraplyvagnar här
Barnvagnspaket

 • Ålder: Nyfödd till ni slutar med vagn
 • Tre vagnar i ett paket
 • Babyskydd till vagn och bil
 • Prisvärda

Läs mer om barnvagnspaket här
Buggys

 • Ålder: Från att barnet kan sitta själv i vagnen
 • Stora stabila hjul
 • Anpassade för de flesta underlag
 • Stort förvaringsutrymme
Läs mer om joggingvagnar/trehjulingar här
Sportwagen

 • Ålder: Nyfödd till ni slutar med vagn
 • Plats för minst två barn
 • Går att justera i många riktningar
 • En vagn som barnen kan växa med

Läs mer om tvillingvagnar/syskonvagnar här

Barnvagnstillbehör

När du nu har hittat den perfekta barnvagnen till dig och din bebis så är det läge att börja utforska världen av barnvagnstillbehör. Här har du möjligheten att sätta din egen prägel på vagnen och samtidigt hitta nödvändiga tillbehör som insektsskydd, solskydd och regnskydd. Hos oss hittar du alla möjliga tillbehör från barnvagnsleksaker till underbara och praktiska skötväskor och åkpåsar.


Solskydd
Regnskydd
Insektsskydd

Skötväskor
Barnvagnsleksaker
Åkpåsar


Barnvagnsskötsel

Att sköta om sin barnvagn är A och O. En barnvagn är ofta en dyr investering och att följa instruktionerna för skötsel av vagnen är oerhört viktigt. Det är lätt att se vagnen som en helhet men delar man upp vagnen i sina respektive delar så ser du att det finns många olika saker att tänka på när det kommer till barnvagnsskötseln. Här ger vi dig en enkel överblick med de viktigaste sakerna som du behöver tänka på för att din barnvagn ska må så bra som möjligt och få en så lång levnadstid som möjligt.
Vård av hjul

Vård av hjul


Hjulen på barnvagnen ska alltid vårdas efter användning. Ta av hjulen när du tvättar dom, för att komma åt även de minsta områderna där smuts och grus kan ha tagit sig in. Tvätta alltid hjulaxlarna med en fuktig trasa och med jämna mellanrum är det bra att smörja axlarna med exempelvis universalfett eller axelfett.
Skötsel av klädsel

Skötsel av klädsel


Var extremt noga med att läsa instruktionerna om hur klädseln på din barnvagn ska tvättas. De allra flesta vagnar har avtagbar klädsel vilket är en enorm fördel och går att tvätta i tvättmaskin. Om du handtvättar klädseln är det bra om du tar av den först då olika delar av barnvagnen tvättas på olika sätt. Och kom ihåg: En smutsig barnvagn slits mer än en ren.
Förvaring av barnvagn

Förvaring av barnvagn


En barnvagn ska alltid förvaras varmt och torrt. Undvik alltid att förvara den utomhus samt fuktiga miljöer som källare eller förråd utan värme. Detta är för att det kan bildas mögel i vagnens klädsel om den förvaras fuktigt och aldrig torkar. Mögel är farligt och har vagnen drabbas av mögel ska du slänga klädseln.
Belastning?

Belastning?


Barnvagnar och varukorgar på barnvagnar kommer alltid med maxvikt i instruktionerna. Dessa är viktiga att följa för att barnvagnen och tillbehören inte ska gå sönder. Barnvagnens garanti gäller inte om du överbelastat vagnen då du ej följt instruktionerna som medföljer.

Våra populära märken

Hos oss hittar du de mest populära märkena och tillverkare av barnvagnar. Vi erbjuder dig en mängd av märken och modeller att bläddra runt bland.
Hauck
Bumbleride
Chicco
MacLaren
Quinny
ABC Design
Britax Römer
moon
Peg-Perego
maxi cosi
cybex