Temavärld: Utomhuslek!Juhuu, äntligen kan man spendera mer tid utomhus! För barn och småbarnsfamiljer finns det bara en sak som gäller när solen äntligen kikar fram och värmen börjar komma: ut i friska luften! Nedan ger vi dig tips på leksaker som är perfekta för trädgården, parken eller resan.För små barn finns det ingenting bättre på våren eller sommaren än att få springa barfota över gräset i trädgården eller på lekplatsen. Naturen är full utav spännande små djur och växter! Till och med en sten, sand eller grenar kan bidra till timmar utav lek! Stora utomhusleksaker som en sandlåda eller ett lektält kan ofta bli höjdpunkten på dagen.

I sandlådan

När man nämner ordet "utomhusleksaker" tänker man ofta på just bland annat sandlådor. En sandlåda placeras på en utbestämd plats och fylls sedan med sand. Sanden som kan köpas till är vanligtvis ren och hygienisk.
Placera sandlådan på en plats där du har god uppsikt över barnet. Helst ska den även stå i skuggan så att barnet inte riskerar att få brännskador i solen. Sandlådan står som säkrast på ett plant underlag, men undvik att placera den på hårda underlag som t.ex. stenplattor eller betong. Var även noga med att kontrollera så att sandlådan inte har vassa kanter eller flisor som barnet kan skada sig på. Dessa kan t.ex. uppstå om man råkat köra emot sandlådan med gräsklipparen.

Byt årligen ut sanden i sandlådan för att hålla den så hygienisk som möjligt och se till att alltid täcka över den ordentligt under vintermånaderna eller under perioder då den inte används. Detta för att djur inte ska ta sig in eller för att katten ska förväxla sandlådan med en stor kattlåda!

Sandlådor
Sandleksaker

Lektältet - mitt lilla egna hus

Ett lektält eller en lekstuga är perfekt för barn som har en stor fantasi och som gärna lever sig in i en annan värld. Det finns många olika lektält/lekstugor att välja mellan. Vissa är tillverkade utav plast och andra av trä med olika typer av lackering. De flesta lektält eller lekstugor har fönster och dörrar som går att öppna och stänga. Vissa har även en inbyggd rutschkana eller gunga. Urvalet är stort!
Lektält

Gungor och rutschkanor!

Gungor och rutschkanor kan man förstås även köpa separat. En god kvalité är ett måste när det gäller den här typen utav leksaker. Vid köp av just gungor kan det bland annat vara bra att kontrollera maxvikten så att gungan inte går sönder under farten. Vissa gungor är även särskilt anpassade för bebisar och har ett extra inlägg. Det är däremot inte att rekommendera att sätta bebisen i gungan fören han/hon kan sitta upp själv. Innan leksakerna används är det även vitkigt att kontrollera så att de står/sitter fast stabilt och att de är ordentligt förankrade i marken.

Gungor
RutschkanorVattenleksaker

Vattenleksaker för stora och små!

Vattenleksaker blir aldrig tråkiga. Märken som BIG och Aquaplay erbjuder alla möjliga vattenleksaker som bland annat vattenbanor, båtar, vattenpistoler, vattenballonger, pooler, luftmadrasser m.m. Alla vattenleksaker från BIG och Aquaplay har förstås blivit noga testade och godkända för att hålla en god kvalité och för att vara säkra. De enskilda vattenbanorna från de båda märkena kan dessutom kombineras med varandra.
Pooler
Vattenpistoler och vattenbomberUrvalet av utomhusleksaker är stort och det finns oftast något för alla. Nedan finner du några klassiker som aldrig dör ut!
 Inlines & skateboards
 Boll & kastleksaker

Trampoliner
 Hoppdjur„Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!"

Det välbekanta ordspråket har väl alla någon gång hört. Medan vuxna ofta talar om dåligt väder så fort ett par regndroppar slår ner mot marken, så har leken för små barn endast börjat! Barn kan underhålla sig i regnet i timmar genom att hoppa i pölar, fånga regndroppar på tungan eller leka i leran. Genom att välja ut de rätta kläderna så slipper du att oroa dig för att barnet ska bli sjukt i regnet eller få fläckar som inte går bort. Kvalitativa utomhuskläder för barn tål både vind, fukt och smuts.
Utomhuskläder

Regnställ för barn brukar innehålla:

✓ Bekväma gummistövlar med profil och resår
✓ Regnbyxor med resår eller hängslen
✓ Regnjacka med huva


När du köper regnkläder till ditt barn så är det väldigt viktigt att du låter barnet testa dem innan så att storleken och passformen är ok. Beroende på vilken tillverkare kläderna kommer så kan storlekarna skilja sig åt. Detsamma gäller vid köp av skor och stövlar.

Regnkläder
Tips: Om du planerar att göra en utflykt eller att åka på semester, så kan det alltid vara bra att packa ner olika typer av kläder beroende på vädret. Man vet aldrig när det dyker upp en regnskur eller när solen plötsligt bryter fram.Åkfordon brukar redan från småbarnsåldern vara en storfavorit! Beroende på hur gammalt barnet är så finns det olika alternativ. I vår shop hittar du massor utav olika åkfordron i olika designer och modeller!

Här kan du se alla våra åkfordon!

Checklista


Trehjulingar
Traktorer
 Bobby Cars

Checklista

Det finns många barncyklar att välja mellan och med hjälp av stödhjul kan barn redan från 3 års ålder och uppåt cykla själva. Däremot så är detta väldigt individuellt. Alla barn är olika och lär sig saker olika snabbt. Det är viktigt att inte försöka tvinga barnet att lära sig om det inte vill. Allt har sin tid och det finns oftast ingen anledning till att stressa. Barn som redan tidigare har fått öva att sitta på andra typer utav barnåkfordon lär sig oftast snabbare att kliva av och på cykeln och glädjer sig åt nya äventyr!


Barncyklar
Hjälmar
 Tillbehör till barnåkfordonCykelsitsar
Cykelvagnar