SISTA CHANSEN: 10% rabattkod
SISTA CHANSEN: 10% rabattkod
Kopiera rabattkoden:
WHF8081
00
Tim.
00
Min.
00
Sek.
Hämta rabattkoden

Hållbarhet hos babymarkt.se

En mamma leker med sitt barn i naturen

Upptäck vårt hållbara produktsortiment

Hållbarhet är en fråga som berör oss alla. Vi kan alla bidra till att bevara vår värld och ta ett socialt ansvar.

Förutom miljöskydd handlar det också om hållbara resurser och rättvisa arbetsvillkor. Vi vill informera dig om våra hållbara produkter, kvalitetsstämplar och bästa möjliga sätt att undvika negativ miljöpåverkan, så att du kan ta ett steg i rätt riktning för ditt barn och alla kommande generationer. Det är särskilt viktigt för oss att betona att hållbara produkter inte bara är skonsamma mot miljön, utan även innebär låga föroreningar och är därmed särskilt skonsamma mot ditt barn.

Men vad är det egentligen som utmärker hållbara produkter? Här kan du ta reda på vad du bör tänka på när du köper ett hållbart föremål till din bebis, hur du känner igen hållbar produktion och användning av naturliga råvaror och hur du kan bli en del av helheten.

Våra hållbarhetskriterier

Våra hållbarhetskriterier hjälper dig med ditt köpbeslut, att identifiera varor med hållbara egenskaper och göra rätt val. Här kan du ta reda på vad som utmärker våra individuella hållbarhetskriterier och vilka kvalitetsstämplar som hjälper dig att identifiera hållbara produkter. Allt du behöver göra är att klicka på det relevanta kriteriet.

Hållbart material
Plastfria produkter
Hållbar
Naturliga råvaror
Bio-bomull
Veganska produkter
Medarbetare
Återvunnet material
Hållbar produktion

Våra filteralternativ

För att göra det lättare att söka efter hållbara produkter märker vi våra produkter med hållbarhetsflaggan. Kanske har du redan upptäckt vårt nya hållbarhetsfilter i butiken och ytterligare information på produktdetaljsidorna. Vi förklarar våra hållbarhetsfilter i butiken och hoppas att du hittar precis de saker du vill ha till ditt lilla solsken.

Hållbara filteralternativ

Våra hållbara varumärken:

Undrar du vilka varumärken som uppfyller de hållbarhetskriterier som är särskilt viktiga för dig för ditt barn? Vi hjälper dig att välja rätt hållbar tillverkare och vill att du ska fatta rätt beslut för dig och ditt barn. Du hittar ett urval av hållbara produkter här.

Hållbar startutrustning för spädbarn

Snart är det äntligen dags och ditt lilla mirakel kommer att se dagens ljus. Är du väl förberedd och har du tänkt på allt du behöver för din bebis under de första veckorna och månaderna? En komplett uppsättning basutrustning inkluderar inte bara en säng och blöjor. Allt du behöver för den perfekta startutrustningen för ditt barn och en bekymmerslös start på föräldraskapet finns här.

När du köper den första utrustningen, var särskilt uppmärksam på hållbara produkter. Ditt barn kommer tacka dig senare.

Hållbara textilier och mode

En mängd olika babynests, otaliga skötunderlägg och lekmattor i alla former och färger. Det är inte konstigt om du är osäker på vilka textilier som är de rätta för dig och din lilla. Vid köp av tyger och textilier, var uppmärksam på naturliga råvaror från kontrollerad ekologisk odling, men också på plast baserad på förnybara råvaror. Du kan använda vårt hållbarhetsfilter för att underlätta.

Hos babymarkt.se hittar du mycket mer än bara rätt säng, kryp- och skötbordsutrustning. Du hittar även baby- och barnmode, sovsäckar och mammamode. Du kan hitta alla hållbara och certifierade textilier i dessa kategorier.

Hållbara leksaker för spädbarn och barn

Bebisar utforskar världen med munnen. Från 5 till 6 månaders ålder upptäcker de sin omgivning genom att suga och tugga. Det är därför extra viktigt att välja rätt leksak, utan skadliga ämnen. På så sätt kan din bebis lära känna allt omkring sig på ett lekfullt sätt och utveckla sina färdigheter. Även här förespråkar vi miljövänliga produkter och återvunnet material, trä från certifierade hållbara källor och ekologiskt hållbart, socialt ansvarsfullt och ekonomiskt hållbart skogsbruk.

Hållbara storsäljare från alla kategorier

Letar du efter rätt present till din systerdotter eller systerson och vill bli inspirerad, vill du bläddra i vårt hållbara sortiment för din lilla utan att binda dig till en kategori, eller är du helt enkelt intresserad av de mest populära hållbara produkterna i vår butik, då har du kommit helt rätt. Hitta våra hållbara toppsäljare, oavsett om det kommer från mode-, möbel- eller vårdsektorn eller våra olika andra kategorier. Trevlig shopping!

Hållbara toppsäljare

Upptäck våra hållbarhetskriterier

I våra inforutor hittar du ytterligare information för att bekanta dig med hållbarhetskriterierna och för att ge dig mer detaljerad information.

 • Hållbara material

  Hållbara material omfattar å ena sidan naturliga råvaror från kontrollerad odling av jord- och skogsbruk eller kontrollerad djuruppfödning, men också plast och fibrer som baseras på förnybara råvaror (t.ex. sockerrör). Kontrollerad odling bidrar till att bevara naturresurser och minska den negativa påverkan (t.ex. bekämpningsmedel) på miljön. Biobaserade plaster har en lägre andel fossila resurser och lägre utsläpp vid tillverkningen än konventionella plaster. Det finns också ett antal märkningar som visar att produkterna är tillverkade av hållbara material. Det handlar till exempel om FCS®-märket (Forest Stewardship Council), som garanterar ett hållbart skogsbruk och varumärket LENZING ECOVERO, som producerar hållbara viskos, eller Responsible Wool & Down Standard, som garanterar djurens välbefinnande och en hållbar användning av betesmarker.

 • Plastfria produkter

  Plast är ett syntetiskt material betående av en eller flera polymerer samt ett flertal tillsatsämnen. Plast tillverkas ofta på basis av olja. Den kritiska punkten här är att dessa petroleumbaserade plaster är svåra att bryta ner, men bryts ner i minsta möjliga delar med tiden. Dessa delar kallas också mikroplaster och bidrar till föroreningen av haven och miljön. Plastfria produkter undviker användningen av petroleumbaserade råvaror och ger därmed mindre mikroplaster i omlopp.

 • Naturliga råvaror

  Naturliga råvaror omfattar råvaror från kontrollerad ekologisk odling eller djurhållning. Dessa kallas ofta "ekologiska produkter" inom livsmedel och kosmetika. Ekologiskt odlade råvaror innehåller ofta färre föroreningar än produkter från konventionell odling. De minskade föroreningarna gynnar inte bara människor utan naturligtvis också miljön. Kontrollerad ekologisk djurhållning avstår också från att använda bekämpningsmedel och skyddar dessutom djurens välfärd genom artanpassad uppfödning. När det gäller livsmedel garanterar till exempel EU:s ekologiska sigill (euroblad på grön bakgrund) eller Tysklands ekologiska sigill (sexkantig symbol) att minst 95 procent av innehållet i en produkt uppfyller dessa kriterier. När det gäller kosmetiska produkter är det till exempel BDIH:s testmärke som kännetecknar ekologisk kosmetika.

 • Ekologisk bomull

  Ekologisk bomull kommer från kontrollerad ekologisk odling. Detta förbjuder användningen av kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel samt användningen av genetiskt modifierat utsäde. Detta skyddar å ena sidan jorden och grundvattnet från föroreningar och å andra sidan används mindre vatten än för konventionellt producerad bomull, eftersom jorden har bättre möjligheter att lagra vatten. Växelvis plantering ger också en sundare och därmed mer robust jord. Global Organic Textile Standard (GOTS), Organic Content Standard och Better Cotten Initiative (BCI) är några av de märken som identifierar produkter som tillverkats av ekologisk bomull. Förutom att märka ekologisk bomull garanterar GOTS och BCI också att sociala normer följs i leveranskedjan.

 • Veganska produkter

  Veganska produkter är fria från animaliska ingredienser. Detta omfattar livsmedel och kosmetika som är fria från animaliska produkter som kött, fisk, gelatin, ägg eller mjölkprodukter. Men textilier kan också vara veganska om de är fria från animaliska material som läder, päls, dun och ull. Veganismen fokuserar på djurens välfärd. Genom att inte använda animaliska komponenter kan onödigt djurlidande undvikas. Dessutom kan den negativa miljöpåverkan minskas, eftersom veganska produkter ofta har en bättre ekobalans än animaliska produkter. Bland de märken som identifierar veganska produkter finns V-märket från European Vegetarian Union, Vegan Flower från British Vegan Society och PETA-Approved Vegan Label.

 • Arbetstagarnas välbefinnande

  Från råmaterial till färdig slutprodukt är många olika människor från olika länder ofta inblandade i tillverkningen av en produkt. Företag med märket Arbetstagarnas välbefinnande garanterar genom personligt utbyte med leverantörerna att de varor som produceras är tillverkade under rättvisa och hållbara arbetsvillkor. Certifieringar som Grüner Knopf och Fairtrade-märket identifierar dessutom företag som har åtagit sig att följa en fastställd uppförandekod och som uppfyller sociala normer.

 • Återvunnet material

  Återvunnet material framställs av upparbetade avfallsprodukter. Till exempel kan man från PET-flaskor få fram nytt plastgarn för textiltillverkning. Återvinning bidrar alltså till att ge nytt liv åt avfall som redan är i omlopp. Dessutom kräver återvinningsprocessen vanligtvis mindre energi, kemikalier och vatten än produktionen av nya material. De märken som identifierar produkter som tillverkats av återvunnet material är Global Recycled Standard och Repreve-märket.

 • Miljövänlig produktion

  Företag med miljövänlig produktion är tillverkare som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och agerar därefter. Dessa företag fokuserar på tillverkning av högkvalitativa och hållbara produkter. Detta omfattar inte bara inköp av hållbara råvaror utan även övervakning och optimering av produktionsprocesser. Målet är att använda resurserna så effektivt som möjligt och undvika negativ miljöpåverkan. Det finns också ett antal märkningar som utmärker produkter från hållbar produktion. Det kan till exempel handla om den nordiska svanen, Grüne Knopf eller bluesign.